Gala Dinner

Opłata za udział w Gala Dinner to 50 € lub 200 PLN

Opłaty należy przesyłać na poniższe konto:

Płatność w EUR
Beneficjent: Felis Polonia, ul.Gdańska 112, 90-508 Łódź, POLAND
Numer IBAN: PL 29 1020 3352 0000 1802 0166 3400
Kod SWIFT (BIC): BPKOPLPW
Bank: PKO Bank Polski
Adres banku: ul. Puławska 15, 00-975 Warszawa, POLAND

Płatność w PLN
Beneficjent: Felis Polonia, ul.Gdańska 112, 90-508 Łódź, POLAND
Numer IBAN: PL 86 1020 3352 0000 1602 0166 3442
Kod SWIFT (BIC): BPKOPLPW
Bank: PKO Bank Polski
Adres banku: ul. Puławska 15, 00-975 Warszawa, POLAND

adres: Międzynarodowe Targi Poznańskie sp. z o.o. ; ul. Głogowska 14 ; 60-734 Poznań
 

Pawilon Iglica (pawilon nr 11)

hala wystawiennicza Międzynarodowych Targów Poznańskich, zlokalizowana od strony Mostu Dworcowego

Menu - Gala Dinner

Na powitanie gości ...
kieliszek proseco z truskawką
kanapki z szynką i szparagami
kanapki z łososia norweskiego i koperkiem
kanapki z jajkiem przepiórczym i i czarnym kawiorem
Menu główne
Zupy
krem z owoców morza na bazie białego wina
Krem szparagowy
Gorące dania
pieczona kaczka po królewsku faszerowana wątróbką i piersiami drobiowymi
grillowane polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym borowikami i podgrzybkiem
grillowane fileciki z łososia na liściach szpinaku    
Dla wegetarian
Tagiatelle z trzema rodzajami sera, oliwą z oliwek i bukietem świeżych ziół
Dodatki
kluseczki francuskie
ziemniaczki opiekane z rozmarynem
ryż basmati z orientalnymi warzywami
Warzywa
warzywa gotowane na parze   / marchewka junior, brukselka ,szparagi, kalafior, brokuły /  
warzywa grillowane / bakłażan, cukinia, papryka /
Zimny Bufet
Potrawy z mięs i dziczyzny
polędwiczki wieprzowe z serem gorgonzola w cieście francuskim
polędwiczka wieprzowa z ostrym musem drobiowym faszerowana gorgonzolą,   szpinakiem i brokułami
sakiewki z polędwiczki wieprzowej z nadzieniem z borowików
kozi serek Picandou w szynce parmeńskiej z opiekanym melonem
pieczony schab w cieście francuskim
Potrawy z drobiu
pieczona pierś z indyka oprószana bratoxem i nadziewana świeżym szpinakiem
pierś z kurczaka faszerowana suszonymi na słońcu pomidorami, oliwkami i grzybami Poku
pierś z kurczaka z aromatyczną pastą truflową i rodzimymi grzybami
pierś z kurczaka marynowana w aceto balsamico w sosie ze świeżych ziół i orzechów laskowych
pierś z kurczaka po włosku z karczochami, tuńczykiem i suszonymi pomidorami
roladka z kaczki z jabłkiem i winną śliwką
terrina z wątróbki drobiowej z orzechami i pomarańczami
 
Ryby i owoce morza
krewetki królewskie zapiekane w cieście francuskim ze szpinakiem polane sosem czosnkowym z zielonym pieprzem
złote sakiewki ze springrolu z kozim serem i łososiem 
łosoś pieczony w cieście francuskim z nadzieniem porowo-krewetkowy
łosoś w galarecie
pstrąg zapiekany w cieście francuskim
pstrąg w galarecie faszerowany wykwintnym musem 
sushi z łososiem, awocado, zielonym ogórkiem i sezamem + sos sojowy
Bufet sałatkowy
Sałatki
krabowa z surimi
mozarella z pomidorkami i świeżą bazylią
sałatka francuska z serem pleśniowym, orzechami i winogronem
sałatka śródziemnomorska z kiełkami i prażonymi pestkami dyni
Kącik wiejski
barszcz czerwony z pasztecikiem
smalec ze skwarkami i jabłuszkiem
ogórki kiszone
chleby metrowej długości
szaszłyki z bekonu ze śliwką w bochenku chleba
szynka pieczona po szlachecku z chrupiacą skórką 
faworki                                                                                                     
Około północy - pieczona, chrupiąca szynka serwowana przez kucharzy :)
Bufet z napojami
kawa ,cukier, śmietana                                  
herbata ,cukier, cytryna                             
soki owocowe 
woda mineralna z limonką i rozmarynem     
Słodka niespodzianka - przekładaniec serwowany przez postacie z bajki 'Kot w butach' :)
Ciasto
babeczki kajmakowe z orzechami i karmelem
babeczki z musem jabłkowym i cynamonem
mini rogaliki marcińskie

Patronat